Volledig scherm
Jesper Hesseling laat in zijn klaslokaal in de Winssense basisschool De Wegwijzer zijn populaire Spotify-playlist zien. © Gerard Verschooten

Spotify-Meester Jesper uit Beuningen brengt vijftigste plaat uit: ‘Een speciale van Matsoe Matsoe’

BEUNINGEN - De Beuningse ‘Meester’ Jesper Hesseling brengt alweer zijn vijftigste nummer uit met zijn platenlabel Monthly Hits Records, vooral bekend door zijn Spotify-playlist Monthly Hits. Een ‘zomerhit’ van onder meer Matsoe Matsoe, bekend van het tv-programma Oh Oh Cherso. 

Volledig scherm
Meester Jesper Hesseling laat een tatoeage zetten na een weddenschap met zijn klas. © Paul Rapp

Voor Hesseling, meestal Meester Jesper genoemd omdat hij in Winssen voor de klas staat bij basisschool De Wegwijzer, is de vijftigste release extra speciaal: ,,We begonnen met muzikale talenten, maar nu zie je dat zelfs bekende Nederlanders met ons willen werken. Dat is natuurlijk wel heel erg tof.”

Zo'n release van een nummer gaat niet zoals vroeger, waarbij een single in de schappen kwam te liggen. Het draait vooral om het promoten van het nummer bij online streamingdiensten, zoals naast Spotify ook Deezer, Apple Music en YouTube. 

,,We zorgen ervoor dat het nummer bij zo veel mogelijk mensen terechtkomt. Zo moeten we het nummer bijvoorbeeld pitchen bij de eigenaren van andere playlists met veel volgers”, zegt Hesseling.

Quote

We zijn klein begonnen maar werken nu zelfs met bekende Nederlan­ders, dat is natuurlijk wel heel erg tof

Jesper Hesseling

Werken met bekende Nederlanders

Hesseling werd vooral bekend door zijn Spotify-playlist. Hij sprak met zijn leerlingen het volgende af: als de playlist meer dan 100.000 volgers zou hebben, dan zou hij zijn kop kaal scheren of een tatoeage nemen. Zijn krullenbol was hem te lief, dus werd het een tattoo: het logo van de Monthly Hits-playlist op zijn onderarm.

Toen het platenlabel net was opgestart moest Meester Jesper het vooral hebben van opkomende talenten. Nu werkt hij tot zijn eigen genoegen zelfs samen met bekende Nederlanders als Joey Spaan, zoals Matsoe Matsoe eigenlijk heet. 

Spaan kreeg naamsbekendheid door het programma Oh Oh Cherso, waarin de - vaak dronken - capriolen van een aantal Hagenezen in de Griekse jongerenbadplaats Cherssonisos werden gevolgd. 

Inmiddels is Matsoe Matsoe dj en draait hij onder meer zomers lang op jongerenbadplaatsen als Lloret de Mar en Salou. In samenwerking met Golddiggers en de Venezolaanse zangeres Emy Perez maakte hij het nummer Ta Gucci, dat nu mede door Hesseling grotere bekendheid moet krijgen bij het luisterend publiek. 

Zomerhit met een Spaans tintje

Het nummer heeft een Spaans tintje. ,,Spaans is hot en het is een zomers nummer”, zegt Spaan, die net terug is van zijn huwelijksreis op het Spaanse Ibiza. ,,We zochten een speciale release. Dan is het mooi dat het de vijftigste mag zijn op Monthly Hits.”

Volledig scherm
Joey Spaan, beter bekend als Oh Oh Cherso-ster Matsoe Matsoe, tijdens zijn huwelijksreis op Ibiza. © Eigen foto.
Volledig scherm
De artwork van Ta Gucci, een nummer van Matsoe Matsoe, Golddiggers en Emy Perez, dat uitgebracht wordt door Monthly Hits Recors, van Meester Jesper Hesseling. © PR
Volledig scherm
Meester Jesper krijgt een tatoeage. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal