De opvanglocatie voor de Oekraïners op het Asdonckterrein met op de achtergrond de boomgaard van fruitteler Mark van Kempen. De chalets liggen ruim 50 meter van de fruitbomen. De parkeerplaats ligt binnen de spuitcirkel van 50 meter vanaf de boomgaard.
Volledig scherm
PREMIUM
De opvanglocatie voor de Oekraïners op het Asdonckterrein met op de achtergrond de boomgaard van fruitteler Mark van Kempen. De chalets liggen ruim 50 meter van de fruitbomen. De parkeerplaats ligt binnen de spuitcirkel van 50 meter vanaf de boomgaard. © Eveline van Elk

Spuiten met bestrijdingsmiddelen? Dan blijven de Oekraïense kinderen in Beuningen binnen

BEUNINGEN - Staan de chalets voor Oekraïners illegaal op het Asdonckterrein? Nu de Raad van State het bestemmingsplan voor bebouwing op het terrein van tafel heeft geveegd, is dat de vraag van Mark van Kempen. De fruitteler stapte met succes naar de rechter.

3 reacties

 • Arno Erpel

  3 maanden geleden
  Waarom moet zoveel wijken voor het spuiten van gif? De boeren noemen het heel slim 'gewasbeschermingsmiddelen' maar het is gewoon GIF. De natuur wordt kapot gespoten en te weinig mensen maken er zich druk om.
 • Annemieke Lub

  3 maanden geleden
  Hoeveel betaald het COA eigenlijk aan de gemeente voor deze opvang in sproeigebied????
 • W.H.M. van Teffelen

  3 maanden geleden
  Zijn er politiek geen vraagtekens te plaatsen bij het functioneren van huidig wethouder versluis? Is hij wel capabel? Hij is wars van alle inspraak en drijft maar door