Volledig scherm
PREMIUM
Straatcoaches blijven in Beuningen. © DG

Straatcoaches Beuningen mogen blijven: ‘Het gaat goed en dat moeten we zo zien te houden’

BEUNINGEN - Om te zorgen dat er niet zoveel jeugdoverlast meer komt als een paar jaar geleden, blijven de twee straatcoaches sowieso tot 2022 actief in de gemeente Beuningen.  

Tot het najaar van 2018 zorgden een groep jongeren, ‘die steeds uit een verschillende samenstelling bestond’, voor nogal wat overlast in Beuningen. Tijdens het rondhangen vernielden ze dingen, ook staken ze geregeld (zwaar) vuurwerk af. Omwonenden klaagden hierover. 

De gemeente schakelde daarop twee straatcoaches in via het bureau Solution Support. Door onder andere met deze hangjongeren in gesprek te gaan, zorgde dit tweetal ervoor dat de overlast afnam. Afgelopen zomer waren er bijna geen meldingen meer. ,,Het gaat goed en dat moeten we zo zien te houden”, zegt wethouder Pim van Teffelen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal