Joan Vleeming is slachtoffer van de toeslagenaffaire.
Volledig scherm
PREMIUM
Joan Vleeming is slachtoffer van de toeslagenaffaire. © Eveline van Elk

Strijd met Belastingdienst woedt voort bij Joan en Roy, slachtoffers van toeslagenaffaire: ‘Zijn als fraudeurs gebrandmerkt’

EWIJK - De muur in het Ewijkse huurhuis van Joan en Roy Vleeming is kaal en vlekkerig. Het doet denken aan een oorlogsgebied. Ja, het is oorlog in het leven van de familie Vleeming. De strijd met schuldeisers is bijna voorbij. Die met de Belastingdienst woedt voort. 

13 reacties

 • Jan Zomers

  5 maanden geleden
  Eens een dief... altijd een dief. Deze uitdrukking geldt ook voor de belastingdienst en Den Haag.
 • PGH litjens

  5 maanden geleden
  Ik heb eens gekeken op internet. Deze operatie kan nog jaren duren volgens de verwachting. Mensen die belastingaangiften doen kunnen toch ingehuurd worden door fiscale bureau's / accountantskantoren en dan de schadebedragen opstellen en controleren van deze gedupeerden. De overheid betaald deze diensten en kan met steekproeven de kwaliteit beoordelen dat er fatsoenlijk gedeclareerd wordt. Want de slogan makkelijker kunnen wij het niet maken wordt tot nu toe niet waar gemaakt.
 • Van der Harst

  5 maanden geleden
  @Peter van Gelder: in Arnhem ben ik een inzamelingsactie begonnen voor gedupeerden: http://geef.nl/nl/actie/geefomgedupeerden Ik had dit graag op landelijk niveau gedaan, maar wie zorgt er dan voor dat het gedoneerde geld op de juiste plek terecht komt? De Belastingdienst?! Dat leek me niet realistisch. Dus daarom op lokaal niveau in de hoop dat zoiets ook in andere gemeenten wordt opgepakt. Want als samenleving kunnen we deze mensen (ook) een hart onder de riem steken.
 • JOAN Vleeming

  5 maanden geleden
  Beste Yvonne Rokers, Bedankt voor uw lieve reactie. U en uw geliefden wensen wij ook alle goeds voor 2022.
 • PGH litjens

  5 maanden geleden
  Als je googelt op wie rekent de schade voor de ouders van de toeslagenaffaire uit staat er in september een artikel dat ouders met veel schade tussen 2 organisaties bungelen. Herstelorganisatie UHT en Commissie Werkelijke Schade ( CWS). Tot die uitspraak kan men zich tot de eigen gemeente wenden die dan moet ondersteunen in het afhouden van schuldeisers. Dit is wat ik eruit haal. Wat een drama deze affaire. Sterkte aan betrokken ouders.

Maas en Waal