Volledig scherm
PREMIUM
Op De Heuve zit onder meer Gamma. © Eveline van Elk

Supermarkt op de Heuve? Of liever een elektronicagigant?

BEUNINGEN – Op shoppingpark De Heuve in Beuningen kunnen bezoekers over een tijdje misschien niet alleen terecht voor tuinmeubelen en een keuken, maar ook voor dagelijkse boodschappen. Er zijn plannen om een supermarkt toe te staan.

poll

Wat mis jij nog op De Heuve?

  • Supermarkt (19%)
  • Elektronicagigant (49%)
  • Klimhal (4%)
  • Autowasstraat (5%)
  • Kledingoutlet (16%)
  • Anders (licht je idee toe in de Reacties) (7%)
576 stemmen

De komende jaren stelt het Beuningse gemeentebestuur met de ondernemers van De Heuve een toekomstplan op. ,,We kijken onder meer naar de uitstraling van het park, die kan beter, maar ook naar de leegstand”, zegt wethouder Piet de Klein. Op het park staan op dit moment enkele gebouwen leeg; aan het begin, tegenover de McDonald’s, en tussen Sportsworld en cafetaria De Heuve in. Om leegstand tegen te gaan, willen burgemeester en wethouders kijken of mogelijk ook andersoortige winkels zich er kunnen vestigen. Zoals bijvoorbeeld een supermarkt.

Aanvragen
,,Nu zijn alleen huis- en tuingerelateerde zaken toegestaan. Supermarkten niet, terwijl die zich wel willen vestigen op De Heuve. Bij de gemeente kwamen al meerdere aanvragen binnen”, aldus De Klein. ,,We gaan het  er de komende tijd met de betrokken partijen over hebben. Niet iedereen zal de komst van supermarkten op het shoppingpark toejuichen.”

Eén supermarkt naar De Heuve is volgens de Beuningse centrummanager Jos Wegdam, die opkomt voor ondernemers in het dorpshart, nog acceptabel, ‘maar het moeten er niet meer worden’. ,,We hebben het geluk dat er in ons centrum veel supermarkten zijn: Jumbo, Aldi, Albert Heijn en Lidl. Het zou niet zo erg zijn als er eentje naar De Heuve verhuist, maar meer niet. Je moet voorkomen dat inwoners niet meer naar het centrum gaan voor hun boodschappen.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal