Volledig scherm
Het bouwdorp in Ewijk. Archieffoto © Bert Beelen

Te weinig vrijwilligers: Huttenbouw Ewijk mogelijk afgeblazen

EWIJK - Als er zich dit weekend geen extra vrijwilligers melden, gaat de Huttenbouw in Ewijk volgende maand niet door. Het zou voor het eerst in bijna vijftig jaar zijn dat de kindervakantieweek wordt afgeblazen.

,,We moeten de knoop snel doorhakken, zodat we zaken als springkussens nog kunnen afbellen", zegt bestuurslid Tom Reuvers.

De 48ste Huttenbouw is, zo is de bedoeling, dit jaar van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 augustus bij de scouting in Ewijk. Voor dit jaar wordt er van alles gedaan rond het thema sprookjes. 

Maar de benodigde vrijwilligers laten het afweten. Eerder deze maand plaatste het bestuur al een noodkreet op haar Facebookpagina. Van het aantal van ongeveer vijftig vrijwilligersposten, was op dat moment nog maar de helft ingevuld.

Wetgeving

Sindsdien meldde zich wel een handjevol mensen, maar nog lang niet genoeg. ,,Er lopen die dagen toch zo’n 120 kinderen rond waarop we moeten letten. Bovendien wordt de wetgeving steeds strenger. Daarom moeten we meer vrijwilligers hebben.” 

Vooral naar 18-plussers is het bestuur op zoek. ,,Jongeren mogen uiteraard helpen, graag zelfs. Maar je hebt jong volwassenen of ouders nodig die de verantwoording kunnen nemen. Je merkt dat het lastiger wordt om mensen te vinden die voor niets willen helpen.” 

Naast het bouwen van hutten zijn er allerlei activiteiten. Zo wordt het ‘feest’ afgesloten met een bonte-avond. 

Het hardst zijn zogenoemde Hut Captains nodig, die alle drie dagen helpen. Zo'n captain begeleidt een groepje kinderen bij het eten, de spelletjes en het timmeren.

Opgeven kan via e-mail naar tomreuvers1@hotmail.com.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal