Volledig scherm
Tech Lab Beuningen moet het techniekcentrum worden. © Erik van 't Hullenaar

Tech Lab Beuningen opent deuren in basisschool De Kameleon

BEUNINGEN - Tech Lab Beuningen, het technische educatiecentrum dat maandag opende in basisschool De Kameleon, moet hét centrum van Beunings techniekonderwijs worden. Naar verwachting in januari wordt er echt lesgegeven in de beide technieklokalen.

De gemeente Beuningen trok de portemonnee, het onderwijsbestuur stelde mankracht beschikbaar en verschillende ondernemers steunden het project met materialen en kennis.

Opdrachten
In de klaslokalen kunnen leerlingen van alle scholen in de gemeente solderen, programmeren, zagen, animatiefilmpjes maken, leren over magnetisme en microscopen, digitaal ontwerpen en nog veel meer. Scholen moeten een bezoekje aan het lab wel goed voorbereiden met lesprogramma's die ze van tevoren krijgen. „Het is geen Efteling waar je een leuk middagje hebt", aldus Van Rossum. „Leerlingen krijgen opdrachten die ze hebben voorbereid. We proberen ze ook kritische te laten kijken naar techniek. Dat sociale media ook gevaren kent, dat het plastic dat ze maken ook slecht is voor het milieu."

Maas en Waal