Bewoners van De Heuve in Beuningen plaatsen een spandoek tegen windmolens langs de A73.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van De Heuve in Beuningen plaatsen een spandoek tegen windmolens langs de A73. © DG

Tegenwind: ‘Bijna drie kwart van omwonenden is tegen vijf windmolens bij Beuningen’

BEUNINGEN - Bijna alle 68 huishoudens die de vragenlijst van Stichting Tegenwind hebben ingevuld, zijn tegen de komst van vijf windmolens ten zuiden van de A73 en N322 bij Beuningen. Dat zegt de stichting, die de mening peilde onder 95 huishoudens die minder dan een kilometer van een van de toekomstige windturbines wonen. 

2 reacties

 • Nick Nick

  1 maand geleden
  "geluidsoverlast" van de windmolens. Want die maken meer lawaai dan de snelweg waar jullie langs wonen. En het argument "landschapsvervuiling" kan ook wel de prullenbak in. Kijk eens naar dat landschap. Zendmasten, hoogspannings masten, lelijke loodsen en magazijnen... oh en een hele snelweg die daar ligt. Het enige geldige argument zijn een door de wetenschap bewezen gezondheidsklachten, als die er zijn bij windmolens op 1 km afstand zelfs
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  dus de meerderheid telt is het gezegde, dus hier komen gelukkig niet van die "eiffeltorens" Of is e.e.a. al in de achterkamertjes beslist en hebben de mensen weer geen medezeggenschap in deze?
 1. Struinen aan de overkant van de rivier: wat een heerlijk tocht is dit toch, een van mijn favoriete Klompenpaden
  PREMIUM
  wandelcolumn

  Struinen aan de overkant van de rivier: wat een heerlijk tocht is dit toch, een van mijn favoriete Klompenpa­den

  Even uitwaaien, bewegen, je gedachten verzetten in de natuur, zeker in deze tijd is dat voor veel mensen belangrijk. Maar het zal niemand ontgaan zijn, het is druk in de natuur. Speciaal voor De Gelderlander heeft Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen tien wandelingen door onze mooie provincie uitgezocht die bijzonder de moeite waard zijn en waar het niet zo druk is. Margot Ribberink (weervrouw) en Ap Dijksterhuis (psycholoog), beiden verwoed wandelaar, liepen de routes en delen hun ervaringen.
 1. Emile Roemer: 'Liever op het terras dan een krat bier in het park'
  Play

  Emile Roemer: 'Liever op het terras dan een krat bier in het park'

 2. Misstanden bij natuurbeheer? 'Hart doet pijn als ik dit zie'
  Play

  Misstanden bij natuurbe­heer? 'Hart doet pijn als ik dit zie'

Maas en Waal