Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jan Ruland van den Brink

Terrein Down The Rabit Hole zo goed als vrij van processierups

EWIJK - Als het goed is hoeven de bezoekers van het meerdaagse festival Down The Rabbit Hole zich geen zorgen te maken dat zij blootgesteld worden aan de eikenprocessierups. De rups die de brandende en jeukende haartjes verspreidt, is door de organisatie verwijderd.

Er was vrees dat de jeukrups massaal aanwezig zou zijn op recreatieterrein De Groene Heuvels, onder de rook van Nijmegen. De organisatie verwacht echter weinig overlast van de rups. 

,,We hebben de rups geïsoleerd en verwijderd”, zegt Bente Bollmann van organisator Mojo.

,,Het kan natuurlijk altijd zijn dat bezoekers tijdens het festival toch nog overlast ervaren, maar dan verwijderen wij de rupsen alsnog ter plekke. We hebben nog geen klachten, maar mensen kunnen die melden bij de organisatie.”

‘Hele week bezig geweest’

Bollmann: ,,We zijn er de hele voorgaande week mee bezig geweest. Eventuele rupsen hoog in de bomen hebben we aangegeven met lintjes, maar die rupsen zijn al bijna vlinders en nauwelijks schadelijk.”

Het terrein is vanaf donderdag geopend voor publiek. Tot en met zondag lopen er 35.000 bezoekers over De Groene Heuvels.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal