Volledig scherm
© Jobien de Jong

Terug uit Nieuw-Zeeland voor crematie hondje Faya

BEUNINGEN - Jobien de Jong (22) uit Beuningen is net twee weken op stage in Nieuw-Zeeland als ze hoort dat haar toy-poedeltje is doodgebeten. Ze vloog terug om afscheid van haar te nemen.

„Ik huilde aan één stuk toen papa belde dat Faya was doodgebeten door een Stafford", vertelt Jobien. „Echt ziek was ik er van."

Uit het niets
Tijdens haar stage bleef het hondje van Jobien thuis bij haar ouders. „Ik dacht: ik ga nog even eruit om een plas te doen. In een parkje rent er uit het niets een Amerikaanse Stafford op Faya af”, zegt moeder, Susan de Jong. „Ze greep Faya in de rug. Als een speenvarken krijste ze.” Suzan de Jong bracht het diertje naar de dierenkliniek, maar het leed was al geschied.

Crematie
Jobien kwam halsoverkop terug uit Nieuw-Zeeland, waar de studente Dier- en veehouderij aan de hogere agrarische school in Den Bosch stage loopt. Een vliegreis van bijna 2.000 euro, om de crematie van je hond bij te wonen, is dat niet overdreven? „Ik wilde haar per se zien”, zegt Jobien de Jong. „Faya was alles voor mij en ik ook voor haar. Ze kon ook echt niet zonder ons."

Lees het hele verhaal in De Gelderlander van donderdag 25 augustus, of in de online krant.

Volledig scherm
Jobien met een foto van haar lieveling Faya. © Eveline van Elk
Volledig scherm
© Jobien de Jong
Volledig scherm
Het altaartje dat is ingericht ter nagedachtenis aan Faya. © Eveline van Elk

Maas en Waal