Tiny house-bewoners hopen op durf bij Maas en Waalse gemeenten

VIDEOWINSSEN/WIJCHEN - Eén van de eersten - en misschien zelfs de enigen - met een tiny house in Maas en Waal zijn Melanie en Bram Verheijen. Ze zoeken nu contact met anderen die ook wel in zo'n minihuisje willen wonen. Om gemeenten te prikkelen met woonlocaties te komen.

13 reacties

 • RobNijmegen

  3 jaar geleden
  Hoe zit het eigenlijk met de vaste aansluitingen zoals elektra, water, evt. gas en internet/tv?
 • MelanieVerheijen

  3 jaar geleden
  Daar heb je ook helemaal gelijk in. Tiny houses zijn overigens niet altijd op wielen. Die van ons kan ook net zoals meerdere los gehaald worden van de trailer en op de grond geplaatst worden. Het doel van woonwagen en tiny houses is ook compleet anders en dat zou naar mijn mening de boventoon moeten zijn. Minder spullen, meer leven
 • Peter

  3 jaar geleden
  ik zie niet in waarom je op mij niet zou mogen reageren van Thuis.Wat ik alleen probeer aan te geven is dat een tiny house in mijn ogen hetzelfde behandeld zou moeten worden als een woonwagen.Het is immers een verplaatsbare woning op wielen, als je hier onderscheid in maakt zullen de huidige woonwagenbewoners ( terecht ) massaal naar de rechter stappen.Persoonlijk heb ik geen problemen met tiny houses, vooral voor jongeren zonder kinderen kan dit een uitkomst zijn, en vele male aantrekkelijker dan een klein flatje.Ik geef slechts aan dat gemeenten dit juridisch goed dicht moeten timmeren. 
 • MelanieVerheijen

  3 jaar geleden
  Was het erg dan Thijs? Denk dat jij het anders leest dan ik. Leuk dat je het inspirerend vind!!
 • Thijs

  3 jaar geleden
  Melanie je kunt het beste niet reageren werkt alleen maar tegen,goed bezig en jullie hebben groot gelijk !! Minder kosten en meer geld om leuke dingen te gaan doen.

Maas en Waal