Titan Swim waarschijnlijk 'blijvertje' op Groene Heuvels

videoEWIJK – Aan de eerste Titan Swim bij recreatieplas de Groene Heuvels in Ewijk deden vandaag zo’n 1900 deelnemers mee. Daarmee zat de ‘obstacle run in het water’ zo goed als vol. Kans is groot dat de Ewijkse Titan Swim een blijvertje wordt.

Verspreid over het water van de Groene Heuvels lagen deze zondag vijftien opblaasbare obstakels.

Volledig scherm
De eerste deelnemers proberen de Titan Swim te volbrengen. © De Gelderlander

Daar moesten de waaghalzen, die allemaal verplicht een rood zwemvest droegen, overheen om 1 kilometer verderop zwemmend bij de finish aan te komen. Langs de kant werd een groot deel aangemoedigd door vrienden en familieleden.

Mede-organisator Olivier van de Vijver kijkt terug op een succesvolle eerste editie: ,,Met zo'n mooi weer kan dat ook niet anders. Een risico van ons evenement is onderkoeling. Dat hebben we in Ewijk eigenlijk niet meegemaakt. Een paar mensen zijn even uit het water gehaald om opgelapt te worden. Vervolgens konden ze weer verder. Ik zag vandaag vooral heel veel gelukkige mensen.’’

Feestje

Aan de Ewijkse Titan Swim konden maximaal 1950 deelnemers meedoen. Ze mochten verdeeld over de dag in kleinere groepen starten. ,,Als je tijdens een eerste editie maar vijftig kaarten overhoudt, mag je heel tevreden zijn. Dat zijn we dan ook’’, zegt Van de Vijver. Als het aan hem ligt, keert Titan Swim terug op de Groene Heuvels. ,,Het was een feestje om Titan Swim hier te mogen organiseren. Niet alleen de deelnemers hadden plezier, maar wij als organisatie ook.”

Met zijn compagnons houdt Van de Vijver in België al langer obstacle runs op het land. Daar zat vaak een watergedeelte met hindernissen in. Dat deel was erg populair bij de deelnemers en daarom besloten ze dit jaar ook Titan Swims – dus alleen maar op het water - op te zetten. Niet alleen in België maar ook twee in Nederland: naast Ewijk was er een Titan Swim in Rotterdam.

Volledig scherm
Het water van de Groene Heuvels ligt vol met hindernissen. © De Gelderlander
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal