Volledig scherm
Voormalige Pandahara-pand in Winssen, aan de Kennedysingel. © Bert Beelen

Toekomst Pandahara-pand is nog onduidelijk

WINSSEN - Wat met het voormalige Pandahara-pand in Winssen gaat gebeuren, is onduidelijk. Voorlopig komt er anti-kraak in, zegt een gemeentewoordvoerder.

Jarenlang zat het Winssense jeugdhonk Pandahara in de boerderij, die eigendom is van de gemeente Beuningen, aan de Kennedysingel. Het was een van de populairste jeugdhonken van Maas en Waal. Iedere vrijdag - en soms ook op andere momenten - ontmoeten tientallen jongeren van veertien jaar en ouder daar elkaar.

Tijdelijke invulling

De gemeente kwam jaren geleden met het idee het honk te verhuizen naar ontmoetingscentrum De Paulus, zodat alle Winssense clubs voortaan bij elkaar zitten. Die verhuizing is inmiddels achter de rug. De jongeren hebben nu een eigen plek in De Paulus. De ruimte waar voorheen de senioren zaten, is hun onderkomen geworden. Voordat ze er introkken, hebben ze het honk eerst helemaal opknapt.

Wat in het voormalige Pandaharra-pand aan de Kennedysingel komt, is niet zeker. Totdat daar meer over bekend is, zo zegt een gemeentewoordvoerder, krijgt het gebouw een tijdelijke invulling vanuit leegstandbeheer. 'We zijn nu bezig om deze invulling vorm te geven.'

Maas en Waal