Touring­cars met leerlingen uit Elst botsen op A73: enkele lichtgewonden

Update/VideoBEUNINGEN - Op de A73 bij Beuningen zijn vanmiddag twee touringcars gebotst. In beide bussen werden derdejaars scholieren van het OBC in Elst vervoerd. Enkele passagiers zijn lichtgewond geraakt. De meeste leerlingen zijn inmiddels weer thuis.

De bussen zijn rond 12.45 op elkaar gebotst op de rijstrook van Beuningen richting Ewijk. 

In beide bussen werden leerlingen vervoerd. De jongeren die het goed maakten zijn overgestapt in een andere bus. Na controle door ambulancepersoneel zijn ze naar school gebracht waar ze zijn opgevangen. 

Bloedneuzen

Met de meeste kinderen gaat het goed, laat schooldirecteur Charles Lohnstein weten. ,,Een paar leerlingen zijn ter controle naar het ziekenhuis gegaan; bij twee leerlingen worden nog foto's gemaakt maar ze zijn niet ernstig gewond. Verder zijn er een paar bloedneuzen. Natuurlijk zijn ze wel erg geschrokken, maar ik ben blij dat het heel erg lijkt mee te vallen.’’

De leerlingen waren voor biologie en aardrijkskunde op werkweek geweest in Limburg. Ze waren op weg terug naar school. In totaal zaten ongeveer 75 leerlingen in de bussen. 

Bagage

De ouders van de leerlingen zijn direct op de hoogte gebracht van het ongeval. Volgens de directeur zijn die ook flink geschrokken en was het weerzien met hun kinderen hier en daar emotioneel. Inmiddels zijn ze huiswaarts gekeerd. ,,Vanavond kunnen ze hun bagage bij de school ophalen. Die wordt straks nog nagebracht", zegt Lohnstein.

Na het ongeval werden twee rijstroken afgesloten. Op het hoogtepunt stond volgens de ANWB veertien kilometer file door het incident. De vertraging liep op tot 80 minuten. Even voor 14.30 uur was de rijbaan weer vrij en loste de file op. 

Hoe het ongeval is ontstaan is nog niet bekend. Beide touringcars zijn door het ongeval beschadigd geraakt.

Volledig scherm
Twee touringcars botsten op de A73 © Bert Beelen
Volledig scherm
Twee touringcars botsten op de A73 © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal