Volledig scherm
Een dag na de brand. © De Gelderlander

Twee jongens opgepakt voor brand Kruidvat Beuningen

BEUNINGEN - Twee minderjarige jongens zijn opgepakt voor de brand bij de Kruidvat in Beuningen. Mogelijk is er sprake van brandstichting, dat onderzoekt de politie op dit moment.

Aan de Schoolstraat in Beuningen, waar het magazijn van de drogisterij zit, ontstond maandagavond iets na zessen brand. Het vuur begon in de container die buitenstond, waarna de achterzijde van het pand vlam vatte. ,,Bij de brand kwam veel rook vrij. In het magazijn van Kruidvat is  rookschade”, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. ,,Medewerkers gaan vandaag (dinsdag, red.) alle spullen die er staan nakijken.”

Zes appartementen ontruimd

Ook de zes appartementen die boven de winkel zitten, moesten maandagavond ontruimd worden. Deze bewoners konden volgens de zegsvrouw later die avond weer terug. ,,De woningen waren weer veilig.” 

De ‘brand’ trok een dag later nog veel bekijks. Mensen liepen langs het pand om te kijken wat er die avond daarvoor is gebeurd. Eén van hen meent dat wel te weten: ,,Ik zag rond zessen twee jonge jongens bij het pand staan. Het zag er raar uit. Ik weet niet wat ze deden. Had ik er maar een foto van genomen...” 

Twee minderjarigen

De politie bevestigt dat er inderdaad twee minderjarigen zijn aangehouden. ,,We zijn aan het onderzoeken wat ze hebben gedaan en of het brandstichting is.”

Wanneer de Kruidvat weer open is, is onduidelijk. De winkel is tot nader order gesloten, stond dinsdag op een briefje op de deur. ‘Hopen jullie snel weer van dienst te zijn.’ 

Volledig scherm
Kruidvat is tijdelijk gesloten. © De Gelderlander
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal