Volledig scherm
Uitvoerder van Kindpakket in de gemeente Beuningen is failliet. © ANP

Uitvoerder Beunings Kindpakket failliet

BEUNINGEN/ MILLINGEN - Het Millingse bedrijf dat het Kindpakket verzorgt in de gemeente Beuningen, is failliet. Volgens de gemeente Beuningen heeft het faillissement van AMCNEXXT geen gevolgen voor de regeling zelf. ,,Mogelijk verandert er wel iets in de uitvoering."

Om het kinderen uit armere gezinnen iets makkelijker te maken, startte Beuningen dit jaar met het kindpakket. In dit pakket zitten allerlei voorzieningen en regelingen, zoals het behalen van het zwemdiploma A, lid worden van een vereniging of de aanschaf van digitale leermiddelen. Al meer dan tachtig jongens en meiden (stand eind juni, red.) maken er inmiddels gebruik van.

Voor de gezinnen die een beroep doen op dit pakket, verandert er niets, zo laat de gemeente weten. Ook ‘nieuwe’ huishoudens kunnen zich, aldus Beuningen, nog aanmelden via de website Beuningen.mijnkindpakket.nl.

Uitvoering

Dat de regeling in Beuningen blijft bestaan, daar twijfelt wethouder Pim van Teffelen niet over: ,,We vonden en vinden het belangrijk dat kinderen uit een gezin met een laag inkomen mee kunnen blijven doen. De regeling zelf verandert niet. Mogelijk verandert er wel iets in de uitvoering. Daar kijken we nu naar.” 

De gemeente overlegt deze week met de curator over de stappen die genomen moeten worden. Tegelijkertijd kijkt ze naar andere mogelijkheden.

AMCNEXXT verzorgt niet alleen het kindpakket in de gemeente Beuningen, zo staat op de website van het bedrijf, maar onder meer ook in Rhenen en Veenendaal. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal