Meester Jan van Wees op bezoek bij Tess Janssen (7) jaar en har zusje Pip (5) met als stad van de Elfsteden Workum
Volledig scherm
Meester Jan van Wees op bezoek bij Tess Janssen (7) jaar en har zusje Pip (5) met als stad van de Elfsteden Workum © David van Haren

Van thuisonderwijs naar door het dorp struinen: Elfstedentocht voor Ewijkse basisschoolkinderen

EWIJK - Wat te doen met de basisschoolleerlingen, die door het thuisonderwijs de beweging, het fysieke contact met klasgenootjes en de frisse lucht tijdens het buiten spelen missen? Een ‘Elfstedentocht’ organiseren, dacht het team van basisschool De Reuzenpas in Ewijk. En omdat de leraren het materiaal bij de kinderen thuis afgeven, zien ze hen weer eens echt en niet op het beeldscherm.

 1. Sneeuwpret in Weurt: onwerkelijk stil

  Sneeuwpret in Weurt: onwerke­lijk stil

  Eva de Boer en dochter Lou (5) grijpen met de vele sneeuw de kans om als sneeuwengeltjes te fladderen. Het is het vrolijke sluitstuk van een lange wandeling door ijskoud winterlandschap. Eva: ,,We komen uit Nijmegen en zijn naar haar vader in Weurt gelopen. De auto zat vast in de sneeuw, we moesten wel te voet.” Even was het balen, maar na gedane arbeid is de tevredenheid des te groter. ,,Het was met dat dikke sneeuwpak heel bijzonder. Onwerkelijk stil. En je kon de frisheid van de sneeuw gewoon ruiken.”
 1. Internationale Vrouwendag: 'Vrouwen in de politiek strenger beoordeeld'
  Play

  Internatio­na­le Vrouwendag: 'Vrouwen in de politiek strenger beoordeeld'

 2. Kabinet wil maatregelen versoepelen met Pasen
  Play

  Kabinet wil maatrege­len versoepe­len met Pasen

Maas en Waal