Volledig scherm
De A50 bij Knooppunt Valburg in zuidelijke richting. © DG

Vanaf 18 juni 130 per uur op A50 en A77

EWIJK/ GENNEP - Op de A50 tussen de knooppunten Ewijk en Valburg en op de A77 tussen Boxmeer en de Duitse grens mag vanaf maandag 18 juni 130 kilometer per uur worden gereden.

Momenteel geldt op beide wegvakken nog een limiet van 120 per uur. Het ministerie van Infrastructuur heeft de bezwaren tegen deze verhoging van tafel geveegd. 

Vooral het optrekken van de maximumsnelheid op de drukke A50 leidde tot protest, onder meer van de gemeente Beuningen. Maar volgens het ministerie zal er slechts zeer geringe toename van geluidsoverlast en luchtvervuiling zijn. Ook zijn de wegvakken niet gevaarlijker dan elders: er gebeuren gemiddeld juist minder ongelukken. 

Rechter

Het gaat om relatief korte wegvakken: 6 kilometer A50 en 10 kilometer A77. De minister wil graag zoveel mogelijk uniforme snelheidslimieten en de norm is dan 130 per uur. De verhoging levert de automobilist tussen Valburg en Ewijk een tijdswinst van 14 seconden op. 

De bezwaarmakers kunnen tot half juli nog besluiten naar de rechter te stappen om dit verkeersbesluit ongedaan te maken. De aanpassing van de limiet gaat gewoon op 18 juni door, tenzij één van de bezwaarmakers de rechter vraagt ook daar - via een voorlopige voorziening - een stokje voor te steken. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal