Volledig scherm
PREMIUM
WVW heeft last van vandalisme. © ANP

Vandalen teisteren voetbalclub al negen maanden: ‘We willen als club maar één ding, dat het stopt’

WEURT - Vandalen teisteren al een maand of negen de Weurtse voetbalclub WVW. De politie gaat extra controleren bij het sportpark.

Op sportpark De Kamp aan de Wethouder Broekmanstraat richtten vandalen de afgelopen maanden veel schade aan. Ze vernielden onder andere onderhoudsmachines, gereedschap en camera’s die op het terrein hangen. Hoeveel incidenten er zijn geweest, wil de politie niet zeggen. De woordvoerder houdt het er op dat het een ‘hele vervelende reeks’ is.

Het blijft niet alleen bij vernielingen, ook is er sprake van ‘pesterijtjes’. Zo zijn er, aldus Jean-Paul Jansen (voorzitter WVW), al eens zware machines voor de deuren gezet. ,,Zodat we er niet in konden.” Hij baalt van de incidenten ‘die maar door blijven gaan’.

Het bestuur van WVW stuurde de 350 leden al een brief, waarin het vertelde wat er aan de hand is. ,,We hebben aan onze leden gevraagd extra goed op te letten, in de hoop dat we de daders kunnen pakken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal