Veel schade aan woning in Beuningen na blikseminslag

UpdateBEUNINGEN - Een vrijstaande woning aan de Tituslaan in Beuningen is afgelopen nacht ernstig beschadigd geraakt door een brand die uitbrak na blikseminslag. De drie bewoners raakten niet gewond, maar moesten de nacht ergens anders doorbrengen. 

Volledig scherm
Uitslaande brand in Beuningen. © Davy Derksen / 112nieuwsgroep

De bewoonster zag rond 01.00 uur dat er vonkjes van de lamp in de slaapkamer afkwamen. Ze vroeg haar man, die nog beneden was, om de lamp te verwijderen. Toen hij vervolgens met de vlizotrap naar de zolder ging, zag hij de vlammen tegemoet komen.

Het stel verliet daarop samen met hun zoontje hun woning en alarmeerde de brandweer. De bewoners zelf zijn opgevangen door buren en brachten de nacht door in hun camper.

Buren

De brandweer, die met veel wagens naar de Tituslaan kwam, wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen woningen. Die bewoners moesten vanwege de veiligheid ook hun woning verlaten. Aan het begin van de ochtend konden ze weer hun huis in. 

Iets voor drieën ’s nachts had de brandweer de brand onder controle. Rond 07.30 uur vertrok de laatste ploeg uit de Tituslaan. 

De brandweer liet weten dat roetdeeltjes zijn vrijgekomen bij de brand. Buurtbewoners die deze deeltjes vinden, kunnen ze wegspoelen aldus de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Annemiek Collin: ‘Mijn beelden passen goed bij het Cultuurkerkje’
    PREMIUM
    kunstroute

    Annemiek Collin: ‘Mijn beelden passen goed bij het Cultuur­kerk­je’

    WINSSEN - Bij het derde lustrum, volgend jaar, maakt de organisatie van de Kunstroute in de gemeente Beuningen er een speciaal feest van. Komend weekend gaat alles nog op de vertrouwde voet verder, met 60 kunstenaars op 26 locaties. Toch is er iets veranderd. Want een van de expositieplekken is nieuw: het Cultuurkerkje in Winssen. Annemiek Collin stelt er haar sculpturen van brons, keramiek en metaal ten toon.

Maas en Waal