Volledig scherm
De ambtswoning van Beuningen was gekraakt. © De Gelderlander

Vervolging voor kraker ambtswoning Beuningen

BEUNINGEN - De man die eerder dit jaar de voormalige burgemeesterswoning van Beuningen kraakte, moet zich begin oktober voor de politierechter verantwoorden. Hij wordt volgens het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd voor het kraken van de woning. 

Na het vertrek van burgemeester Carol van Eert en zijn vrouw, eerder dit jaar, stond de villa naast het gemeentehuis leeg. Dat zagen de krakers die er daarom begin juni introkken. De gemeente Beuningen vroeg als eigenaar van de woning aan hen om te vertrekken. Toen ze dat niet deden, werd het OM ingeschakeld. Met een ontruiming tot gevolg. Tijdens die inval, eind juni, hield de politie één kraker aan. Een dag later werd hij weer vrijgelaten. Nog onduidelijk was of het OM hem zou vervolgen. De officier heeft nu besloten om dat wel te doen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ondermijning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtbare’ criminaliteit

    Ondermij­ning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtba­re’ criminali­teit

    WIJCHEN/BEUNINGEN/DRUTEN/LEEUWEN - Politie en gemeenten in Maas en Waal gaan de komende jaren werk maken van het bestrijden van de onzichtbare invloed van criminelen op de samenleving. Daarbij moet gedacht worden aan zaken als afpersing van ambtenaren dan wel bestuurders, ondernemers en het al dan niet onder dwang inzetten van agrarische loodsen of garageboxen voor drugsproductie. Ook internetfraude krijgt extra aandacht.

Maas en Waal