Volledig scherm
De ambtswoning van Beuningen was gekraakt. © De Gelderlander

Vervolging voor kraker ambtswoning Beuningen

BEUNINGEN - De man die eerder dit jaar de voormalige burgemeesterswoning van Beuningen kraakte, moet zich begin oktober voor de politierechter verantwoorden. Hij wordt volgens het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd voor het kraken van de woning. 

Na het vertrek van burgemeester Carol van Eert en zijn vrouw, eerder dit jaar, stond de villa naast het gemeentehuis leeg. Dat zagen de krakers die er daarom begin juni introkken. De gemeente Beuningen vroeg als eigenaar van de woning aan hen om te vertrekken. Toen ze dat niet deden, werd het OM ingeschakeld. Met een ontruiming tot gevolg. Tijdens die inval, eind juni, hield de politie één kraker aan. Een dag later werd hij weer vrijgelaten. Nog onduidelijk was of het OM hem zou vervolgen. De officier heeft nu besloten om dat wel te doen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal