Volledig scherm
PREMIUM
Beuningen krijgt misschien een middelbare school. © DG

Volgend jaar in Beuningen naar de middelbare school? Het wachten is op groen licht van de minister

BEUNINGEN - Kinderen uit de gemeente Beuningen hoeven vanaf volgend jaar misschien niet meer naar de middelbare school in Druten, Wijchen of Nijmegen. Er ligt een plan om 1 augustus 2020 een school voor mavo, havo en vwo te openen in Beuningen. De minister moet nog wel groen licht geven.

Hans Sluijter, socioloog van beroep en werkzaam op een middelbare school in Brabant, is initiatiefnemer van deze Nieuwe School – ‘dat is nog de werknaam’. Toen hij tien jaar geleden in Beuningen kwam wonen, keek hij vreemd op dat die gemeente geen school voor voortgezet onderwijs heeft. ,,Hoe kan het dat er in een vergelijkbare gemeente als Vught, waar ik ben opgegroeid, wel een grote school is en hier niet? Misschien moet ik er zelf een opzetten, dacht ik op dat moment.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal