Senioren kunnen sinds deze week thuis meedoen aan de bingo.
Volledig scherm
Senioren kunnen sinds deze week thuis meedoen aan de bingo. © Eigen foto

Voor senioren is er nu de dagelijkse thuisbingo, Dronio hoopt op veel Maas en Waalse deelnemers

DRUTEN - Om ouderen in deze coronatijd te vermaken, heeft de seniorenorganisatie KBO/PCOB iets bedacht: de Nationale Thuisbingo. Wie wil kan iedere doordeweekse dag gratis een uurtje meespelen. De Drutense ouderenvereniging Dronio hoopt op veel Maas en Waalse deelnemers. 

Bingo is een geliefd spel onder veel senioren. Alleen naar een kienavond toegaan, zit er voorlopig niet in. Daarom begon de landelijke KBO deze week met de thuisbingo. Om mee te kunnen spelen, hebben deelnemers een smartphone, laptop of tablet nodig. Ze gaan naar de website denationalethuisbingo.nl, waar de bingo iedere werkdag tussen 13.00 en 14.00 uur live wordt uitgezonden. Wie als eerste een vol rijtje heeft, ontvangt een prijs van Wehkamp. 

Telefoontje

Na afloop van het spel krijgen alle deelnemers een telefoontje. ,,Prijs of geen prijs, we bellen iedereen op. Het is een goede manier om met ouderen in contact te komen. Een praatje maken is erg belangrijk in deze tijd”, zegt Frans Steffens, secretaris van Dronio. 

Met drie andere Drutense bestuursleden gaf hij zich op voor dit ‘belrondje’, waar KBO/PCOB duizend vrijwilligers voor zocht. ,,We krijgen als goed is iedere dag vijf namen door die we kunnen bellen.” 

Vijfduizend deelnemers

Het betekent volgens hem dat de organisatie uitgaat van vijfduizend deelnemers aan de bingo. Steffens hoopt ook op Maas en Waalse bingo’ers. ,,Het is niet heel erg moeilijk, maar je moet wel een klein beetje handig zijn met de computer. Mensen die er niet uitkomen, geven we wel telefonisch ondersteuning.”   

Of hij zelf ook meedoet? ,,Ik ben geen bingomens, maar ik ga het wel een keer proberen. Ik moet toch weten waar ik over praat.”

De Nationale Thuisbingo loopt in ieder geval tot en met 28 april. 

Maas en Waal