Voormalig klooster is voor sommigen een heel speciale plek

tussen oude murenIn deze aflevering van de rubriek Tussen oude muren vertelt Regina van Uffelen over het voormalige klooster in Weurt.

Hoe is het om te wonen in een monument? In Maas en Waal staan veel panden met een verhaal. De bewoners vertellen over het leven tussen oude muren.
Klik voor eerdere columns

Vijf jaar geleden streek Regina van Uffelen met haar logopediepraktijk neer in het oude klooster van Weurt aan de Pastoor van der Marckstraat. Dat was niet lang nadat de laatste Maristen-paters eruit waren vertrokken. Die paters woonden er sinds 1959.

Oorspronkelijk werd het kloostercomplex in 1905 gebouwd door de Ursulinen van Sint Salvator, een katholieke, vrouwelijke kloosterorde. Inmiddels is er een woonzorgcomplex gevestigd in het monumentale pand met appartementen en gemeenschappelijke ruimten.

Van Uffelen woont niet in het voormalige klooster, maar op een andere plek in Weurt. Ze kende het pand wel. ,,Ik houd erg van historische gebouwen. Het heeft sfeer en het ligt rustig." Toen ze in haar zoektocht naar een nieuwe praktijkruimte binnen een kijkje nam, hoefde ze niet lang na te denken. Ze besloot een ruimte in de rechtervleugel van het oude klooster te huren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal