Waanzinnig Winssen is terug op zijn oude stek

videoWINSSEN - Met muziek van feestdeejays Miss BontBeats en Puinhoop Kollektiv maakte het jaarlijkse festival Waanzinnig Winssen vrijdagavond een comeback op het Admiraal Van Ghentplein in Winssen.

Het festival bivakkeerde de afgelopen twee jaar achter café Daan - voorheen De Gouden Leeuw - een eindje verderop. Een gebrek aan vrijwilligers en tijd bij de organisatie zorgde ervoor dat er een stapje terug werd gedaan. Nieuwe café-eigenaar Daan Willems wil echter dat het feest voortaan weer in het hart van dorp plaatsvindt. Een frisse ploeg vrijwilligers, aangevuld met wat ervaring van weleer, zorgt daar nu voor.

Biergarten

Bomvol stond de tent op de eerste avond niet. Dat was ingecalculeerd, zegt Willems. De extra avond op vrijdag loont omdat de tent er toch al staat voor de rest van het weekend. Vanavond gaat het naar verwachting pas echt ‘los’ met, onder meer, de strakke coverband Millstreet. Zondagmiddag wordt het ook volle bak met de Tiroler-act Wir Sind Spitze. De tent wordt voor die gelegenheid omgetoverd in een Biergarten en de meeste gasten zullen in Duitse kledij zijn.

Volledig scherm
Archieffoto Waanzinnig Winssen © eveline van elk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal