Volledig scherm
PREMIUM
Een groep bewoners van Ewijk is tegen de komst van de windmolens. © Gerard Verschooten

Weerstand tegen XL-windmolens bij A73 neemt toe

BEUNINGEN – De weerstand tegen de mogelijke plaatsing van XL-windmolens bij de A73 bij Ewijk neemt toe. Er is een tweede actiegroep opgestaan: ‘Windmolens Ewijk NEE’. Deze leden zijn bang voor de overlast die de turbines met zich meebrengen.

Beuningen wil in 2040 energieneutraal zijn. Om dat te bereiken, zijn volgens het gemeentebestuur windmolens nodig. Samen met een ‘gebiedsraad’, waar inwoners van alle dorpen inzitten, bedachten ambtenaren drie plannen. De varianten bestaan uit vier of vijf XL-turbines van 230 meter hoog die langs de A73 bij knooppunt Ewijk moeten komen. De Beuningse stichting Tegenwind (streed ruim tien jaar geleden al eens met succes tegen de komst van windmolens bij de A73, red.) liet deze zomer weten er op tegen te zijn en opnieuw actie te gaan voeren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ondermijning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtbare’ criminaliteit

    Ondermij­ning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtba­re’ criminali­teit

    WIJCHEN/BEUNINGEN/DRUTEN/LEEUWEN - Politie en gemeenten in Maas en Waal gaan de komende jaren werk maken van het bestrijden van de onzichtbare invloed van criminelen op de samenleving. Daarbij moet gedacht worden aan zaken als afpersing van ambtenaren dan wel bestuurders, ondernemers en het al dan niet onder dwang inzetten van agrarische loodsen of garageboxen voor drugsproductie. Ook internetfraude krijgt extra aandacht.

Maas en Waal