Volledig scherm
Leerlingen van groep 8 van De Wegwijzer hebben net te horen gekregen dat ze beste van Gelderland zijn. © David van Haren

Wegwijzer heeft meest mediawijze klas van Gelderland

WINSSEN - Nietsvermoedend kwamen de leerlingen van groep 8 van De Wegwijzer in Winssen vanmiddag naar school. Daar had docent Jesper Hesseling een grote verrassing voor hen: ze waren de winnaars van de provincieprijs van MediaMasters. 

Deze interactieve quiz maakten ze vorige week, tijdens de Week van de Mediawijsheid, het beste van Gelderland. Voor het tweede jaar op rij nam de Winssense school deel aan deze landelijke wedstrijd, bedoeld om kinderen ‘mediawijs’ te maken. Oftewel om hen de kansen en gevaren van media te laten inzien maar ook om echt- van nepnieuws te onderscheiden. 

Meer dan 200.000 deelnemers

Iedere dag bekeken ze net als ruim 200.000 andere scholieren in Nederland het filmpje van MediaMasters, waarna ze klassikale vragen beantwoordden en opdrachten maakten. De Winssense leerlingen scoorden de meeste punten van Gelderland en wonnen daarmee het ‘mediawijs prijzenpakket’. In de landelijke top tien kwam De Wegwijzer niet voor. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal