Volledig scherm
Foto ter illustratie © Persbureau van Eijndhoven

Werkstraf voor 25-jarige Ewijkenaar na mishandeling

BEUNINGEN - Een 25-jarige Ewijkenaar is donderdag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur. Hij mishandelde oktober vorig jaar een snackbarmedewerker in Beuningen.

Meerdere getuigen zagen hoe de Ewijkse dader het slachtoffer met gebalde vuist een klap gaf en hem een literfles knoflooksaus naar het hoofd gooide. Vervolgens pakte hij een bezem en sloeg in op de auto van de snackbarmedewerker.

Ex-vriendin

De ruzie tussen de twee betrof een ex-vriendin van de Ewijkenaar. Waar het precies over ging, is niet bekend. De veroordeelde was zelf niet in de rechtbank aanwezig om de situatie en zijn gedrag toe te lichten. Hij liet schriftelijk weten geen vervoer naar Arnhem te hebben.

De officier van justitie hield in haar strafeis rekening met het feit dat de cafetaria een publieke plaats is: ,,Mensen halen er hun eten en dan gaat iemand helemaal uit zijn plaat." Daarbij maakte de Ewijkenaar zich in 2015 ook al schuldig aan mishandeling.

Naast de werkstraf moet de 25-jarige man het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 1400 euro. Als hij zijn werkstraf niet vervult, gaat hij 30 dagen de cel in.

Maas en Waal