Impressie van kunstwerk Anima Mundi bij Winssen.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van kunstwerk Anima Mundi bij Winssen. © Stichting Anima Mundi

‘Wie beschermt de bewoners tegen Anima Mundi?’

opinieHet kunstenaarsduo Kortekaas zoekt al dertig jaar, tevergeefs, naar een geschikte locatie voor zijn project Anima Mundi, een kunstwerk dat 100 meter lang, 15 meter breed en 7 meter hoog is. Nu hebben de kunstenaars een locatie in Winssen op het oog, namelijk in een perenboomgaard, in het oeverwalgebied aan de dijk. 

5 reacties

 • Theo Moorman

  2 maanden geleden
  Wordt dit kunstwerk gemaakt door de betreffende kunstenaar of is het een ontwerp? Voor mij is kunst als iemand het maakt met zijn eigen handen en geen ontwerp die andere moeten uitvoeren. En misschien ook nog met machines.
 • Tine Anne Meerman-Sinnema

  2 maanden geleden
  Ziet er goed uit, mooi plan. Wat piepen die mensen nou? Denk niet dat het een 'attractie' wordt. Huub zal dat ook echt wel samen met zijn vrouw zelf weten te financieren. Mooie apotheose van een leven dat voor iedereen, zeker ook deze gemeente, toegevoegde waarde leverde. Deze vvd vertegenwoordiger laat hier mijns inziens, ook in deze bewoording, een onverwacht kleingeestige kant zien. Enfin, mag hopen dat de soep niet zo heet gegeten wordt als ze wordt opgediend?
 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  Dat een vvd'er medewerking van B&W aan het realiseren van een beeldentuin in een perenboomgaard als een 'onverwachte klap in het gezicht van de Winssenaar' kan zien is wel heel bijzonder.
 • Kees van Beuningen

  2 maanden geleden
  @janv Meulen. Beter dat u zich eerst inleest voordat u zo'n reactie geeft. De kunstenaar heeft zich zelfs de boomgaard aangekocht om daar het stuk in te plaatsen. De grootste angst van een bepaald aantal mensen is dat er teveel mensen op af komen en zodoende de rust verstoord wordt. Ook zijn ze bang dat de bezoekers een te groot aantal parkeerplaatsen bezet houden. Maar over het aantal te bouwen woningen, in wat straks Winssen zuid zal gaan heten, hoor je niemand.
 • janv meulen

  2 maanden geleden
  Wat is eigenlijk de bedoeling, wil de fam. Kortekaas dit bouwen op eigen grond ? Of is het de bedoeling dat deze meuk op kosten van de gemeenschap wordt geplaatst ? Het is wel treurig , als het plan door gaat op kosten van de gemeenschap er zo met onze W.o.z. belastinggeld wordt gegooid ! Hopelijk zitten er verstandige mensen in de gemeenteraad !
 1. Eerste drijvende villa te water in Nijmegen-Noord
  Play

  Eerste drijvende villa te water in Nijmegen-Noord

 2. Van Dissel verwacht vanaf begin mei duidelijke daling
  Play

  Van Dissel verwacht vanaf begin mei duidelijke daling

Maas en Waal