Volledig scherm
PREMIUM
Wiel Bijmans © Eveline van Elk

Wiel Bijmans is niet zomaar een vrijwilliger

vrijdaginterviewWINSSEN - Vrijwilligers als Wiel Bijmans (71) uit Winssen zie je nog maar weinig. Hij heeft het nog drukker dan toen hij werkte. Voor zijn inzet kreeg hij onlangs de zilveren erepenning van de gemeente Beuningen.

Als je Wiel Bijmans belt om een afspraak te maken, weet je al wanneer hij niet kan: op dinsdag, donderdag en zaterdag. Die dagen is de Ewijkse kringloopwinkel ErZitLigtIetsBijWa open. De rest van de week zit Bijmans ook niet stil. Hij is lid van politieke partij Beuningen Nu & Morgen (BN&M), vrijwilliger bij The Weekenders, de Antoniuskerk van Padua in Winssen en De Zonnebloem. Dat hij begin van deze maand de zilveren erepenning van de gemeente Beuningen kreeg, is dan ook niet verwonderlijk.

Een koninklijke onderscheiding heeft u al sinds 2013. Een paar week geleden kreeg u er de zilveren erepenning bij. Was het een verrassing?

,,Het mooie was dat ik in de collegestukken van september zag staan: toekenning van de erepenning aan een lid van Beuningen Nu & Morgen (BN&M). Ik dacht: die onderscheiding is voor Jan Kersten (ook lid BN&M, red.). Tegen een partijgenoot zei ik nog ‘stom, dat ze dat in de stukken zetten, nu is het toch geen verrassing meer’. Toen ik die zaterdagavond om zeven uur bij dorpshuis De Paulus binnenkwam, waar de algemene ledenvergadering van BN&M was, zag ik mijn familie staan. Op dat moment wist ik het: die penning is niet voor Jan, maar voor mij. Of ik de onderscheiding verdien? Ja, dat moet je aan een ander vragen...’’

Quote

Of ik de onderschei­ding verdien? Ja, dat moet je aan een ander vragen...

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal