Volledig scherm
Voor deze jongens zit de eerste dag van de Vierdaagse er bijna op. © De Gelderlander

Winssen en Ewijk trappen af met wandelvierdaagse

WINSSEN – Wie deze week ’s avonds in Winssen of Ewijk komt, treft ongetwijfeld een wandelaar. En waarschijnlijk wel meer dan eentje. Vanavond startte de 39ste Winssense en Ewijkse wandelvierdaagse. 

Zo’n tweehonderd mensen begonnen aan de uitdaging. Tot en met vrijdag lopen ze iedere avond 5, 10 of 15 kilometer. ,,Er doen veel kinderen van de twee basisscholen mee”, zegt mede-organisator Bas Wesche. ,,Ook merk je dat mensen het zien als een mooie oefening voor de Nijmeegse Vierdaagse.” 

De wandelaars komen door Winssen en Ewijk. Ook doen ze een klein stukje van Beuningen aan. De vierdaagse is een evenement van muziekvereniging Ulto, waar Wesche lid van is. ,,Op deze manier halen we als Ulto extra geld op. In de tijden dat de subsidies steeds minder worden, is dat belangrijk.” 

Ook in veel andere plaatsen in Maas en Waal is er de komende tijd een wandelvierdaagse.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal