De Geerstraat in Winssen.
Volledig scherm
De Geerstraat in Winssen. © Google Streetview

Winssen wil maatregelen tegen hardrijders in Geerstraat

WINSSEN - Omdat de meeste automobilisten zich niet aan de snelheid houden in de Geerstraat in Winssen, komt daar binnenkort een ‘verkeersremmer’. Of dat een drempel wordt of iets anders, is nog onduidelijk.

Thijs Stevens, raadslid van Beuningen Nu & Morgen en tevens inwoner van Winssen, maakte zich net als zijn dorpsgenoten zorgen over de verkeersveiligheid in de Geerstraat en Poelsestraat.

Hij kaartte de problemen een tijdje terug aan bij de gemeente Beuningen. In de hoop dat er iets aangedaan kon worden. Bijvoorbeeld een verkeersspiegel plaatsen in de Geerstraat, zo was zijn idee.

Geen ongelukken

De mening dat de twee wegen onveilig zijn, delen de burgemeester en wethouders niet. Er zouden de afgelopen zes jaar geen ‘geregistreerde’ ongelukken zijn gebeurd.

Wel zou de gemiddelde snelheid in de Geerstraat iets hoger liggen: 40 waar men maximaal 30 kilometer per uur mag. Ook is het zicht in de bocht er iets minder. Een spiegel plaatsen is volgens de gemeente daar niet de oplossing voor. ‘Door de spiegel denkt men goed overzicht te hebben en gaat men daardoor harder door een bocht’, leggen burgemeester en wethouders uit in een brief.

Overleg met de buurt

Verkeersremmende maatregelen komen er daarentegen wel in de Geerstraat. Met een vertegenwoordiger van de buurt gaan ze binnenkort kijken naar de vorm van deze verkeersremmers.

In de Poelsestraat ligt de gemiddelde snelheid onder de 60 kilometer per uur die er is toegestaan. Snelheidsremmers zijn hier daarom ook niet nodig, vinden burgemeester en wethouders. Wel is het asfalt wat beschadigd door wortelopdruk van de inmiddels verwijderde bomen. Deze schades worden waarschijnlijk voor komende zomer hersteld. Tevens komen er waarschuwingsborden te staan.

Maas en Waal