Volledig scherm
Archieffoto: Wielertoer finish kermis Winssen © Bert Beelen

Winssense Kermiskoers breidt uit: twee races over en door de kermis

WINSSEN - Vanwege het succes breidt de Winssense Kermiskoers dit jaar uit. Zondag 11 augustus zijn er voor het eerst twee koersen: van 26 en 46 kilometer. 

Vorig jaar namen er 65 fietsers en fietsters deel aan Kermiskoers. Met dit aantal was, aldus de organisatoren, het maximale aantal deelnemers in één koers bereikt. Zodoende besloten ze de ‘wedstrijd’ de komende, derde editie in tweeën te splitsen.

Om 14 uur klinkt het startschot voor de ‘Jozef Janssen Classic'. Deze recreatieve koers, van zo'n 26 kilometer oftewel zes ronden, is vernoemd naar de laatste fietsenmaker van Winssen. Menig inwoner van dat dorp zou op een fiets van Jozef Janssen, die een winkel runde aan de Molenstraat, hebben leren fietsen. 

Sponsor Hijmans krijgt eigen classic

Anderhalf uur later start de ‘Hijmans Classic’, vernoemd naar de sponsor Hijmans bv uit Winssen. Deelnemers aan deze classic fietsen tien ronden door Winssen en omgeving, in totaal is dat 46 kilometer. Bijzonder aan de Kermiskoers is dat de deelnemers ieder rondje dwars door de kermistent heen gaan. ‘Voor zover wij kunnen nagaan, uniek in het land.’

Het idee om een wielerwedstrijd te houden in Winssen ontstond jaren geleden op het terras. Vijf dorpsbewoners, die regelmatig op zondagochtend samen fietsen, zeiden tegen elkaar: ‘eigenlijk moet Winssen ook een eigen ronde krijgen’. Wanneer, daar waren ze snel over uit: tijdens de kermis. En dat is nu al een aantal jaren het geval.

Inschrijven

De inschrijving voor de derde Winssense Kermiskoers is inmiddels gestart en loopt door tot en met maandag 15 juli via winssensekermiskoers.nl. Deelname kost 10 euro. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal