Volledig scherm
De deelnemers finishen in de kermistent. © Bert Beelen

Winssense Kermiskoers krijgt tweede editie

WINSSEN - Fietsers kunnen zich zondag 12 augustus wagen aan de tweede Winssense Kermiskoers.Zoals de naam al verraadt, is deze koers tijdens en op de kermis in Winssen. Iedere ronde rijden de deelnemers door de kermistent heen.

Het idee om een wielerwedstrijd te houden in Winssen ontstond op het terras. Vijf dorpsbewoners, die regelmatig op zondagochtend samen fietsen, zeiden tegen elkaar: eigenlijk moet Winssen ook een eigen ronde krijgen. Wanneer, daar waren ze snel over uit: tijdens de kermis. In dat weekend is er toch al reuring in het dorp en bovendien zou het ook een opsteker zijn voor de kermis. 

44 kilometer

De eerste editie was volgens de organisatie met veertig fietsers en fietsters een succes. Daarom besloot de organisatie er een jaarlijks evenement van te maken. 

De tweede zondag van augustus, de twaalfde, is het weer zover. De deelnemers rijden dan zo'n tien ronden door het dorp, de kermistent en de uiterwaarden. Dit is bij elkaar een afstand van zo'n 44 kilometer. De eerste ronden bepaalt de koerswagen, die voorop rijdt, het tempo. Het laatste stuk verdwijnt deze wagen en mogen de deelnemers zo hard rijden als ze kunnen.  

Inschrijven voor de Kermiskoers is sinds deze week mogelijk en kan tot zondag 15 juli. Kosten: 10 euro per persoon. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal