Volledig scherm
PREMIUM
De A50 op archiefbeeld. © Eveline Van Elk

Woede-explosie en doldrieste acties op A50 waren gevolg van ‘sollicitatiestress’

EWIJK/ NIJMEGEN - Maniak. Gevaar op de weg. Dolleman. Primitieve impulsen. De negatieve kwalificaties vliegen de 23-jarige verdachte om de oren, tijdens een zitting bij de politierechter in Nijmegen. Zijn agressieve acties op de A50, in september 2017, levert hem drie maanden rij-ontzegging op, en een werkstraf van 80 uur.  

Zelfs zijn eigen advocaat noemt hem ‘een malloot’, na diens doldrieste acties op de A50 nabij Knooppunt Ewijk.

Een malloot die je niet moet provoceren, zegt hij erbij, dus als zijn cliënt bumperkleeft of je snijdt, dan is het je geraden om geen filmopnamen te maken of de politie te bellen.

Maar dat deed het slachtoffer wél op 29 september 2017 toen hij op de A50 bij Ewijk op de linkerrijstrook reed en niet snel genoeg opzij ging voor de aanstormende Eindhovenaar. 

Dicht op hem rijdend maakte de verdachte de vertegenwoordiger duidelijk dat hij de weg moest vrijmaken. Toen hij niet gehoorzaamde, sloegen bij de heethoofdige de stoppen door. Hij haalde het slachtoffer rechts in, schoot weer naar links en trapte vol in de remmen; zodat ze allebei zelfs midden op de snelweg stil kwamen te staan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal