Volledig scherm
Adelheid en Huub Kortekaas bij een eerdere presentatie van een model van hun kunstwerk Anima Mundi in de tuin van hun woning in Winssen.

Wordt Winssen een toeristische trekpleister door het nieuwe werk van Kortekaas? Het plan is aangepast

WINSSEN - Adelheid en Huub Kortekaas uit Winssen hebben hun ontwerp van de zogenoemde ‘Quantumdijk’ aangepast. Deze vrijdagavond presenteren ze hun nieuwe plan, waar de bekende kunsttempel Anima Mundi onderdeel van is, aan betrokkenen.

De afgelopen tijd nodigde het echtpaar Kortekaas in verschillende bijeenkomsten inwoners van Winssen uit om hun plan te delen. In een perenboomgaard die aan hun beeldentuin De Tempelhof grenst, willen ze een gebouw neerzetten met daarop Anima Mundi.

Deze honderd meter lange kunsttempel zorgde jaren geleden voor onrust in het dorp. Een deel van de inwoners was niet blij met het idee om Anima Mundi te plaatsen in Winssen. Het ging toen op een locatie bij de dijk. Omdat een merendeel van de gemeenteraadsleden tegenstemde, ketste het plan uiteindelijk af.

Bezorgd

Ook over dit nieuwe plan ‘Quantumdijk’ zijn inwoners bezorgd. Ze zijn, zo lieten ze al eerder weten, onder andere bang dat Winssen er een toeristische trekpleister door wordt.

Om toch zoveel mogelijk dorpsgenoten mee te krijgen, deelden de Winssense kunstenaars hun ideeën dit keer in een vroeg stadium. ,,Er zijn tijdens de bijeenkomsten veel ideeën en opmerkingen besproken. De feedback heeft onder andere geresulteerd in een ontwerp, waarin we tegemoet gekomen zijn aan de belangrijkste bezwaren en angsten die bleken te leven”, zegt Adelheid Kortekaas.

Deze vrijdag presenteert ze samen met haar man Huub het vernieuwde plan aan dorpsbewoners die bij de eerdere presentaties aanwezig waren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal