Zandwagens rijden af en aan bij de Beuningse Plas; zo wordt het zand gewonnen en hier gaat het naartoe

VIDEOBEUNINGEN - Met regelmaat rijden grote vrachtwagens vol met zand weg bij de Beuningse Plas. De waterplas wordt afgegraven voordat het uiteindelijk een recreatie- en natuurgebied wordt. Maar waar gaat al dat zand naartoe? En hoe werkt dat afgraven, dat eigenlijk opzuigen is, precies?

6 reacties

 • J. Zomers

  2 weken geleden
  Komende jaren moeten er 1 miljoen woningen gebouwd worden, de behoefte aan zand zal enorm toenemen.
 • Engelen

  3 weken geleden
  Ik ben het helemaal eens met Michel v Mourik, al helemaal nadat ik zelf 2 keer heb gezien dat de zandwagen niet stopte en door rood reed, dit is natuurlijk onacceptabel. Er kwam op dat moment wel geen fietser of brommer aan, maar toch, je moet er toch niet aan denken. Ik hoop dat het zandbedrijf haar personeel nog maar eens goed daar op gaat aanspreken. Ook mijn kleinkinderen fietsen hier dagelijks langs, en wat ik dan kan doen is toch maar eens wat meer te gaan posten. En de nummers te noteren.
 • Bart Joosten

  3 weken geleden
  Jammer dat ik de video niet kan afspelen
 • Jan Lamers

  3 weken geleden
  Uitgaande van een vijf daagse werkweek zijn over een tijdvak van 14 / 15 jaar tussen de 728.000 / 780,000 bewegingen met vervuilende vrachtwagens. Daar knapt het milieu aardig van op. Men had beter het systeem van Deest / Winssen kunnen aanleggen, daar gaat alles met een transportband.
 • Michel V Mourik

  3 weken geleden
  Heel handig ook al die vrachtwagens die oversteken bij het fietspad waar alle schoolkinderen fietsen. Er worden hier miljoenen binnen geharkt maar geld dat fietsers door een tunneltje kunnen fietsen is er niet.

Maas en Waal