Zelfs senioren die nog nooit getennist hebben, slaan een balletje in Ewijk

EWIJK - OldStars Tennis loopt goed bij tennisvereniging Ewijk. Twintig senioren slaan er sinds september iedere week een balletje. Woensdag kwamen het Ouderenfonds, de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) en trainers uit het hele land kijken naar dit succes. Het is zo’n succes dat het een blijvertje is. 

Volledig scherm
Annemiek Rambach bedacht het idee om OldStars Tennis op te zetten in Ewijk. © David van Haren

Tennisvereniging Ewijk begon drie maanden geleden als één van de eerste van Nederland met OldStars Tennis. Dat de club de primeur had, was toeval. Het bestuur wilde in samenwerking met de Beuningse seniorenvereniging tennis voor senioren opzetten.

Op datzelfde moment waren het Nationaal Ouderenfonds en de KNLTB al bezig met OldStars Tennis. Dat is een aangepast tennisspel om ouderen gezond en zonder blessuregevaar te laten bewegen. De sets duren iets korter, de tennisser mag ook onderhands serveren en een dubbelspel wordt op een enkelveld gespeeld. 

Tennisvereniging Ewijk besloot het tien trainingen te gaan proberen, daarna zou ze verder kijken. ,,Het loopt nog beter dan verwacht. Mensen zijn zo enthousiast. Zelfs senioren die nog nooit getennist hebben, meldden zich aan”, zegt voorzitter Hans Arnouts. 

Of ze in 2020 met Oldstars Tennis doorgaan, daar hoefde hij niet lang over na te denken. Tot grote vreugde van de tennissers: vijftien meldden zich al aan. Net als dit jaar krijgen deze deelnemers iedere woensdag vanaf 10.00 uur een uur les, daarna mogen ze nog tot 12.00 uur vrij tennissen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal