Zes jaar cel voor Nijmegenaren na ontvoering van vijftal uit Winssen, met pinnen onder dwang

ZUTPHEN – Twee Nijmegenaren van 23 en 27 zijn vrijdag veroordeeld tot 6 jaar cel elk, omdat ze vijf mannen van hun vrijheid beroofden en tot pinnen dwongen.

Dat gebeurde afgelopen Nieuwjaarsochtend. Een van de vijf mannen werd die ochtend ook in zijn gezicht en rug gestoken door de 23-jarige: een poging tot zware mishandeling, vindt de rechtbank.

De vijf mannen uit Winssen vierden Oud & Nieuw bij de Drie Gezusters in Nijmegen, toen één van hen daar uit werd gezet omdat hij erg dronken was. Hij besloot naar huis te lopen, maar viel omstreeks 5 uur in de buurt van Waalhalla op straat, met een bloedende wond aan zijn elleboog tot gevolg.

Twee mannen in een auto boden aan te helpen, waarop het dronken slachtoffer 20 euro bood als ze hem naar huis brachten. Maar de mannen dwongen hun passagier met een mes en een vuurwapen tot pinnen op de Hatertseweg.

Het slachtoffer dacht dat zijn laatste uur geslagen had, maar werd naar huis gebracht. Toen hij zijn sleutels niet bij zich had, ging het drietal naar een huis vlakbij, waar inmiddels de vier vrienden van het slachtoffer thuis waren gekomen van het stappen. De twee daders gingen echter mee naar binnen, waar een van de vier werd gestoken, en alle vier vervolgens ook de auto in moesten om te pinnen, bij de Jumbo in Winssen.

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie twee weken geleden.

Volledig scherm
© Thinkstock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Oud-burgemeester staat cadeau af om opgeblazen erebord in Beuningen te vervangen

    Oud-burgemees­ter staat cadeau af om opgeblazen erebord in Beuningen te vervangen

    BEUNINGEN / RHEDEN - Een bord dat voormalig politicus Henk Oerlemans in december 2017 plaatste op de geluidswal in Beuningen voor vertrekkend burgemeester Carol van Eert is in ere hersteld. Het bord dat herinnert aan de jaren dat Van Eert - van 2012 tot 2018 - burgemeester was in Beuningen werd kort voor de jaarwisseling met vuurwerk opgeblazen. Een nieuw bord staat nu in de plaats van het vernielde exemplaar.

Maas en Waal