Volledig scherm
De bomenkap in Beuningen is stilgelegd. © Eveline van Elk

Zestien bezwaren tegen bomenkap in Beuningen

BEUNINGEN - Tegen de massale bomenkap in de gemeente Beuningen zijn zestien bezwaren binnengekomen. De bezwarencommissie bekijkt deze maand nog of de bedenkingen terecht zijn. 

Ruim vijfhonderd bomen stonden op de nominatie om te verdwijnen in de vier dorpen. Het gaat volgens de gemeente om zieke exemplaren en om bomen die voor overlast kunnen zorgen bij stormachtig weer. Zo'n driehonderd zijn er inmiddels gekapt. Vanwege de bezwaren die waren ingediend, legde de gemeente de kap eind oktober meteen stil.

Of én wanneer de rest van de bomen te maken krijgt met de zaag, is nog onduidelijk. Dat is afhankelijk van het oordeel van de bezwarencommissie, aldus de gemeentewoordvoerder.  

Nog vier plekken

Op vier plekken moeten er nog bomen gekapt worden, laat ze weten. Bij de Haaghe in Beuningen gaat het om de meeste exemplaren (86). Verder moeten 79 bomen aan de Beuningse Kapershof verdwijnen. De derde plek is ook in Beuningen, namelijk aan de Distelakkerstraat, daar verdwijnen er nog 26. In de Jonkerstraat in Weurt gaan tot slot nog 44 bomen weg.    

Bijna in alle straten waar bomen gekapt zijn, komen weer nieuwe exemplaren terug, meldt de gemeente. Het zijn er in de meeste gevallen wel minder dan er stonden. 

Maas en Waal