Volledig scherm
Inwoners van Winssen hebben zorgen over de verkeersveiligheid in twee straten.

Zorgen over veiligheid van twee Winssense straten

WINSSEN - Inwoners van Winssen hebben zorgen over de verkeersveiligheid op de Geerstraat en Poelsestraat. Aan die wegen moeten volgens hen echt iets gebeuren. 

Ze deelden hun verhaal met gemeenteraadslid Thijs Stevens die ook al zijn hele leven in het dorp woont. Hij kaartte het probleem onlangs via een brief aan bij burgemeester en wethouders. ,,Dorpsgenoten wezen me er op, daarna ben ik zelf gaan kijken en dacht ik: ‘ja, ze hebben gelijk’.” 

Onoverzichtelijke bocht

Bij de Geerstraat gaan de zorgen vooral over de ‘onoverzichtelijke bocht’ ter hoogte van Peters Kleinscheepbouw. ,,De straat is al vrij smal en in die bocht staat ook nog eens een woning dicht op de weg. Omdat het zo onoverzichtelijk is, zie je een tegenligger niet aankomen. Je moet hierdoor plots uitwijken en met je auto de goot in. Vaak gaat het net goed.” 

Een mogelijke oplossing is volgens Stevens het aanbrengen van een verkeersspiegel. ,,Dat zou al veel kunnen helpen.” 

Flinke snelheid

Bij de Poelsestraat, een smal weggetje in het veld, liggen de zorgen net anders. De toegestane snelheid is er 60 kilometer per uur én dat is wel erg hard, zegt Stevens. ,,Als vrachtauto's en auto’s er met flinke snelheid doorheen rijden, is dat niet fijn. Het is een kronkelige straat, waarin ook nog veel jonge kinderen wonen.”  

Stevens hoopt dat deze wegen worden meegenomen in het nieuwe gemeentelijk verkeer- en vervoersplan. Eens in de zoveel jaar stelt de gemeente zo'n plan op. Hierin komt te staan wat er op verkeersgebied moet gebeuren. Een extra oversteek op de Van Heemstraweg in Winssen, ter hoogte van de wijk De Fruithof, is een andere wens die het gemeentebestuur er mogelijk in meeneemt.

Maas en Waal