Volledig scherm
De woning aan de Barbusselaan in Amsterdam-Zuidoost waar de brand woedde. © hanneloes pen

16 jaar geëist tegen man die eigenaar logeeradres Amsterdam doodde

Tegen een 29-jarige Poolse man is zestien jaar cel geëist omdat hij een 54-jarige man zou hebben gedood en diens woning in brand zou hebben gestoken. Het slachtoffer werd tijdens het blussen van de woning in Amsterdam-Zuidoost gevonden.

De verdachte logeerde enkele dagen bij de Amsterdammer en heeft verklaard dat hij razend werd toen hij 's nachts wakker werd omdat zijn gastheer hem betastte. Hij stompte en trapte het slachtoffer en sloeg met kracht een fles tegen zijn hoofd, waardoor de man overleed. Om zijn sporen uit te wissen stichtte de Pool vervolgens brand, op zeker twee plaatsen in het huis.

De officier van justitie verwijt het de man ook dat de brand ingrijpend was voor omwonenden, die soms tot wel maanden niet in hun eigen huis konden verblijven.

De Pool werd vorig jaar uitgeleverd aan Nederland, nadat hij eerst een celstraf in zijn vaderland had uitgezeten.

  1. Helma (65) en Robertus (70) belanden per toeval tegelijk in het ziekenhuis
    PREMIUM

    Helma (65) en Robertus (70) belanden per toeval tegelijk in het ziekenhuis

    Ze liggen inmiddels weer veilig samen op één kamer, maar de afgelopen dagen waren voor Helma (65) en Robertus (70) Janssens uit Tilburg een regelrechte hel. Precies toen Robertus zijn vrouw een afscheidskus gaf omdat hij een zware bypass-operatie in ging, stortte zij ineen door een hartstilstand. Hun 30-jarige zoon viel niet veel later ook flauw. Om van alle ellende bij te komen, legde het ziekenhuis het echtpaar bij elkaar op de kamer.