19-jarige automobilist had minstens twee keer toegestane hoeveelheid alcohol op

GOES - De 19-jarige man uit Kloetinge die gisteren is opgepakt voor een ongeluk in Goes waarbij twee doden vielen, had minstens twee keer zoveel alcohol op als toegestaan. Hij blijft nog drie dagen langer vastzitten. Dat heeft de officier van justitie bepaald.   

Bij het ongeluk kwamen een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië om het leven. 

Volledig scherm
De auto die betrokken was bij het ongeluk. © HV Zeeland

Ze werden zondagochtend om 04.15 uur geschept toen ze samen op één fiets overstaken op de kruising met de Kloetingseweg, nabij spoorwegovergang ‘Ockenburgh’. De automobilist was uitgegaan in de stad en reed van het station richting Kloetinge.

Agenten namen bij de Kloetinger op straat een blaastest af. De test gaf aan dat hij te veel drank op had. ,,De blaastest gaat af als bij 225 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht”, zegt politiewoordvoerder Mireille Aalders. De man had dus minstens die hoeveelheid alcohol in zijn bloed, maar hoeveel precies wil Aalders uit privacyoverwegingen niet zeggen. 

Volledig scherm
De kruising waar het ongeluk gebeurde. De fiets van de slachtoffers zat tegen de paal bij het busstation achterop de foto. © PZC

De man was een beginnend bestuurder. Daarvoor geldt een alcohollimiet van 88 microgram in de eerste vijf jaar van het rijbewijs, vergelijkbaar met één glas bier. Zijn rijbewijs is op het bureau na een tweede ademanalyse direct ingevorderd.

De 19-jarige Kloetinger blijft nog drie dagen langer in Torentijd zitten. De eerste verklaring die hij zondag aflegde was onvoldoende voor de officier van justitie. Daarom wordt hij nogmaals verhoord. Mocht die verklaring voldoende duidelijkheid scheppen, dan kan de man alsnog in vrijheid worden gesteld. Dat is afhankelijk van zijn voorgeschiedenis en afgelegde verklaring, aldus de politie.

Hoe hard de man reed wordt nog onderzocht. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Aalders: “Collega's van de verkeersongevallendienst hebben het sporenonderzoek op straat afgerond. Ze gaan die sporen nu verder analyseren.”  

Op de plek van het ongeluk hebben mensen bloemen neergelegd. 

Volledig scherm
Locatie van het ongeluk in Goes. © PZC
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.