Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

2000 auto's geflitst in één dag op A2

Of het een record is, is onbekend, maar het regent momenteel bekeuringen op de A2  tussen de Leidsche Rijntunnel en Holendrecht. Daar wordt aan de weg gewerkt en geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Inmiddels zijn in nog geen dag tijd maar liefst 2000 automobilisten geflitst.  

Dat gebeurde sinds vrijdagavond tien uur, meldt de Landelijke Eenheid op Twitter. Er geldt een snelheidsbeperking, er mag maar 70 kilometer per uur worden gereden. Maar sommige automobilisten reden ruimschoots meer dan 100 kilometer per uur.

De politie roept op te denken om de veiligheid van de mensen die de wegwerkzaamheden uitvoeren. De geflitste bestuurders kunnen een boete tegemoet zien. ,,Denk aan de veiligheid van de wegwerkers.”

De A2 wordt verbeterd, omdat het asfalt op dit traject na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe is.  De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen ook nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel geldt dat voor de hele rijbaan. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek.

  1. 85 jaar Libelle is een ode aan de vriendin: ‘We zijn allemaal lekker gek’
    PREMIUM

    85 jaar Libelle is een ode aan de vriendin: ‘We zijn allemaal lekker gek’

    Het Almeerderstrand krioelt deze dagen van de vrouwen - en vliegen - tijdens de Libelle Zomerweek, dit jaar extra feestelijk omdat het blad 85 jaar bestaat. Duizenden moeders, dochters en vriendinnen geven gemiddeld tachtig tot negentig euro per dag uit aan allerhande snuisterijen zoals ontharingsrollers, slippers met glitters en massagekussens. Onder meer Luv’, Glennis Grace en Jody Bernal zorgen voor het muzikale vermaak. Vanwege het thema ‘Een feest voor vriendinnen’ vroegen we drie vriendinnenclubjes naar hun vriendschap.