Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

2000 auto's geflitst in één dag op A2

Of het een record is, is onbekend, maar het regent momenteel bekeuringen op de A2  tussen de Leidsche Rijntunnel en Holendrecht. Daar wordt aan de weg gewerkt en geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Inmiddels zijn in nog geen dag tijd maar liefst 2000 automobilisten geflitst.  

Dat gebeurde sinds vrijdagavond tien uur, meldt de Landelijke Eenheid op Twitter. Er geldt een snelheidsbeperking, er mag maar 70 kilometer per uur worden gereden. Maar sommige automobilisten reden ruimschoots meer dan 100 kilometer per uur.

De politie roept op te denken om de veiligheid van de mensen die de wegwerkzaamheden uitvoeren. De geflitste bestuurders kunnen een boete tegemoet zien. ,,Denk aan de veiligheid van de wegwerkers.”

De A2 wordt verbeterd, omdat het asfalt op dit traject na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe is.  De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen ook nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel geldt dat voor de hele rijbaan. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek.