Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

24-jarige man opgepakt voor ontvoering 6-jarig meisje Weert

Een 24-jarige man uit Weert is gisterochtend opgepakt voor de ontvoering van een 6-jarig meisje. Het meisje werd vorige week in een auto getrokken toen ze voor haar deur buiten speelde. Ze werd slechts enkele minuten later en twee straten verder weer uit de auto gezet.

Volledig scherm
Het meisje werd ter hoogte van de Maastrichtstraat in Weert in een witte auto meegenomen. © Google Streetview

De auto van de verdachte werd vastgelegd door beelden van bewakingscamera’s van buurtbewoners, waardoor de politie de man op het spoor kwam. De verdachte werd in zijn woning aangehouden.

De politie gaat ervan uit dat de man alleen handelde. Ook wordt er vanuit gegaan dat er daadwerkelijk een kortstondige ontvoering heeft plaatsgevonden en het meisje in de auto is meegenomen. De politie wil niet meer informatie geven. Het is daarom ook niet bekend waarom hij het meisje zou hebben ontvoerd.

De verdachte zit vast en wordt verhoord. De man moet morgen voor de rechter-commissaris komen. Die beslist of hij langer vast blijft zitten.

Hard schreeuwen

Het meisje was na de ontvoering erg geschrokken. Ze rende nadat ze uit de auto kwam meteen naar huis, waar haar ouders de politie belden. Ze moest eerst tot bedaren komen voor de politie haar kon verhoren.

Ook de ouders van het meisje en hun buren schrokken flink. Het meisje had kort voor de ontvoering bij een bevriend klasgenootje, dat twee huizen verder woont, aangebeld om te vragen of zij buiten kwam spelen. Maar het meisje was nog bij haar oma. Toen het meisje terugliep naar haar eigen huis, stopte er een witte auto. ,,Wil je een stukje meerijden', vroegen ze'', vertelde Marco Timmermans, de vader van het buurmeisje, eerder. ,,Ze zei nee, maar werd wel de auto ingetrokken.''

Volgens hem ging het om twee mannen en is het meisje ontkomen door hard te schreeuwen. ,,De ontvoerders kregen er zeker hoofdpijn van of werden bang van haar gegil en lieten haar gaan. Wie weet wat ze met haar wilden doen. Verkopen of God weet wat...''

  1. Dochter van in stukken gezaagde Deniz: ‘Nooit meer ‘ik hou van jou’ tegen papa zeggen.
    LIVE TWITTER

    Dochter van in stukken gezaagde Deniz: ‘Nooit meer ‘ik hou van jou’ tegen papa zeggen.

    Mark de G. (41) uit Zwolle staat vandaag onder grote publieke belangstelling voor de rechter. De G. wordt er van verdacht zijn kameraad Deniz Guldogdu (38) te hebben omgebracht. Hij zaagde zijn lichaam volgens het OM een dag na de moord in stukken, stopte het in zakken en verborg het in de kruipruimte van zijn woning. De G. wordt ook verdacht van het stelen van 1500 euro van het slachtoffer en van verboden wapenbezit.