26-jarig slachtoffer van mogelijk opzettelijke aanrijding in Apeldoorn overleden

VideoDe 26-jarige man die zaterdagochtend mogelijk opzettelijk werd aangereden op de kruising van de Kayersdijk met de Haringvliet in Apeldoorn, is gisteren aan zijn verwondingen overleden. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie.

Het slachtoffer werd zaterdagochtend even na drie uur door een 18-jarige Apeldoorner aangereden op de kruising in Apeldoorn Zuid. De 26-jarige raakte daarbij zwaargewond en werd per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. 

Volledig scherm
Op de plek van de aanrijding zijn bloemen neergelegd. © Kevin Hagens

Kort na het incident arresteerde de politie de 18-jarige Apeldoorner op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding. Zondag meldde de politie te vermoeden dat er een conflict tussen de verdachte en het slachtoffer vooraf is gegaan aan de aanrijding. Kort voor de aanrijding zou de verdachte gevochten hebben met andere betrokkenen bij een tankstation verderop. 

Poging doodslag

Gisteren werd duidelijk dat de officier van justitie de 18-jarige verdenkt van poging tot doodslag. De rechter-commissaris verlengde gisteren de voorlopige hechtenis van de verdachte met 14 dagen. De advocaat van de man, Viviënne van der Port, wilde gisteren geen commentaar geven op de zaak. 

Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de kruising Kayersdijk / Haringvliet, enkele uren na de aanrijding. © Pim Velthuizen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kritiek op Europese Commissie: ‘Green Deal blijft dweilen met de kraan open’

    Kritiek op Europese Commissie: ‘Green Deal blijft dweilen met de kraan open’

    De zogeheten ‘Green Deal’ van de Europese Commissie gaat milieuorganisaties niet ver genoeg. Greenpeace noemt de plannen die Brussel heeft om de EU te verduurzamen onvoldoende en te vaag. Volgens Milieudefensie houdt de commissie nog te veel taboes in stand. ,,Meer CO2-belasting heffen en intussen doorgaan met het uitdelen van tientallen miljarden subsidies voor olie, gas en kolen is dweilen met de kraan wagenwijd open’’, meent directeur Donald Pols.