Volledig scherm
Deze twee dennenappels kosten bij Intratuin 5 euro. © Intratuin

5 euro voor twee dennenappels bij Intratuin: ‘Kerst is onbetaalbaar grappig’

Een gezellige kerst is te koop. Tuincentra puilen uit van de lichtjes, ballen en natuurlijk materiaal. Intratuin vraagt 5 euro voor twee dennenappels. ‘Wááát?!?’ 

Op social media liggen mensen in een deuk om de gekkigheid in het tuincentrum. In het bos struikel je dit jaargetijde immers over de afgevallen dennenappels. 

De tekstschrijver van Intratuin heeft zijn best gedaan om er nog iets van te maken, ook al vergeet hij de tussen-n in dennenappel: ‘De denneappels maritima van Intratuin zijn vrolijk, decoratief en met een beetje nepsneeuw snel in winterse sfeer te krijgen. De denneappels kunnen gemakkelijk gebruikt worden in een kerststuk of als decoratie op een kerstkrans. Verkrijgbaar in verschillende kleuren of gewoon naturel. Voor ieder wat wils.’ 

Behalve veel vermaak om de malligheid in de tuincentra is er ook ergernis. De twee dennenappels worden verkocht in een milieuonvriendelijk plastic doosje.

  1. John liep trauma’s op tijdens zijn politiewerk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’
    PREMIUM
    PTSS

    John liep trauma’s op tijdens zijn politie­werk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’

    Daar zit je dan, in Zuid-Spanje. Amper 51 jaar oud en door een chronische complexe posttraumatisch-stressstoornis genoodzaakt al je schepen achter je te verbranden. PTSS. De diagnose voelde voor agent John Luijsterburg als een bevrijding en als een vonnis. ,,Sommige oud-collega’s zeggen smalend dat ik hier elke dag vakantie vier. Ik zou alles inleveren om weer gezond terug te kunnen. De realiteit? Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang.”