698 meldingen voor stormschade, hulpdiensten meest gebeld vanuit Rheden

Tijdens de storm die dinsdagavond over het land trok werden de hulpdiensten zeker 698 keer opgeroepen voor stormschade. Dat blijkt uit cijfers van Alarmeringen.nl. De meeste spoedmeldingen kwamen uit Gelderland (294) en Overijssel (149).

In de cijfers is ook te zien dat vooral Rheden werd getroffen. Daar vandaan kwamen 41 oproepen. Ook Deventer (39), Dieren (21), Zutphen (21) en Arnhem (19) kregen het zwaar te verduren. De Veluwe kreeg te maken met een tornado, die in Rheden begon.

Opmerkelijk is dat uit de provincie Zeeland, als eerste getroffen door de storm, juist geen enkele spoedmelding binnen kwam.

De site Alarmeringen.nl houdt bij welke berichten er worden verstuurd via het P2000-systeem, het oproepsysteem voor de hulpdiensten. Bureau LocalFocus zette die in bovenstaande kaart. Daar is per bolletje te zien om wat voor melding het gaat.

Het aantal oproepen geeft een indruk van de hoeveelheid werk die de hulpdiensten hadden aan het noodweer maar de drukte was waarschijnlijk nog veel groter. Veel meldingen worden op dit soort piekmomenten niet als melding via P2000 verzonden, maar direct aan de hulpdiensten doorgegeven omdat die veelal toch al op pad zijn. 

Volledig scherm
© LocalFocus
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.