27 reacties

 • M Reuvers

  2 maanden geleden
  @ Ceciel Buijser rechts Nederland heeft de afgelopen decennia nog nooit de pot zo leeg gehaald als onder Rutte. We staan nu op het punt dat de mensenrechten zelfs in het geding gaan komen, want dat is wat rechts heeft bereikt. Grote groepen mensen doen al niet mee aan de economie en dat gaan er nu steeds meer worden. En ik hoef je niet te vertellen wat economie is en welke mensen uiteindelijk de rekening krijgen. En nee, dat zijn uiteindelijk niet de mensen zonder geld.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Beste @Ceciel volgens mij ben jij nu net andersom met framing bezig, het is maar net hoe je in het leven staat. Gewoon logisch nadenken dus.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Marco, de zon schijnt ook in de winter hoor alleen wordt het dan niet warm buiten. De kunst is om elektrische en huishoudelijke apparaten aan te zetten als de zon schijnt. Ik betaal al maanden niets voor de elektra en heb afgelopen maand zelfs geld verdiend met de zonnepanelen door de lange uren zonneschijn en de cv staat op 12 graden. En ik ben het ook helemaal een met Ceciel
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Martin @Mattie, dat is precies wat ik met framing van links bedoel. Feit is echter wel dat de ongelijkheid onder het neoliberale gedachtengoed alleen maar groter is geworden: tussen rijk en arm, tussen hoog- en laagopgeleid, tussen de haves en de have-nots. Daar lijkt het kabinet onder Rutte niet wakker van te liggen. De rijkste 10% heeft bijna de helft van al het vermogen in Nederland - en juist zij krijgen de meeste douceurtjes. Maar rechts haalt het geld liever bij de mensen die niks hebben.
 • J. Leenders

  2 maanden geleden
  @ Marco Wegma Ik verwarm de keuken en kamer (1 ruimte van 100 m3) met een airco met een capaciteit van 120 m3. Boven heb ik er ook een, maar die heb ik nog nooit aangehad. Met koelen verbruikt deze airco 1400kWh. Met verwarmen 1500 kWh. De meeste tijd staat dit apparaat uit. Voor 2019 gebruikte ik 3600 kWh en 600 m3 gas per jaar, maandbedrag +/- € 110,00. Op basis van de huidige prijzen zou ik nu € 350,00 per maand betalen. Opbrengst zonnepanelen 5000kWh, Inkoop 6000kWh. Maandlasten € 0.00