Aad van Manen overmeesterde dronken bestuurder: ‘Ik dacht: hij gaat mensen vermoorden’

VIDEODe 23-jarige dronken man die zaterdagmorgen een dollemansrit maakte door het Oude Noorden van Rotterdam en negen auto’s ramde, was daarvoor al ‘op oorlogspad’. Dat vertelt Aad van Manen (54), de man die de automobilist wist te overmeesteren.

,,Ik woon in de Noordmolenstraat. Daar liep hij ‘s morgens al mensen uit te dagen. Hij maakte boksbewegingen naar ze. Hij was helemaal waus.’' Enkele uren later ging het goed mis. De man, die geen rijbewijs heeft, scheurde met een gestolen pick-up tegen het verkeer in via de Bergweg door de Noordmolenstraat naar de Tollensstraat. Hij raakte bij z’n rit waarbij hij soms ook over de stoep reed negen geparkeerde auto’s , diverse gestalde fietsen en een boom.

  1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
    PREMIUM
    TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

    Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

    Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”